YURTHABER

Adıyaman
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerel Engelli Meclisi toplandı

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından fon sağlanan ve Engelliler Konfederasyonu tarafından yürütülen “Active Citizenship is olur Right:Towards Turkish Disibility Assembly” (Aktif yurttaşlık hakkımızdır:Türkiye Engelliler Meclis’ine Doğru) Projesi kapsamında Yerel Engeli Meclisi toplandı.Halk eğitim merkezi müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen Türkiye Engelliler Meclisi Adıyaman Yerel Engelli Meclisi toplantısı engelliler alanında faaliyet yürüten STK’ların ve bu alanda çalışmalar yapan kamu kuruluşları ile gerçekleştirildi.Adıyaman’da çeşitli engel guruplarını temsilen katılan STK’lar ile Adıyaman Yerel Engelli Meclisi oluşturuldu.

Yerel Engelli Meclisi toplandı

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından fon sağlanan ve Engelliler Konfederasyonu tarafından yürütülen “Active Citizenship is olur Right:Towards Turkish Disibility Assembly” (Aktif yurttaşlık hakkımızdır:Türkiye Engelliler Meclis’ine Doğru) Projesi kapsamında Yerel Engeli Meclisi toplandı.
Halk eğitim merkezi müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen Türkiye Engelliler Meclisi Adıyaman Yerel Engelli Meclisi toplantısı engelliler alanında faaliyet yürüten STK’ların ve bu alanda çalışmalar yapan kamu kuruluşları ile gerçekleştirildi.
Adıyaman’da çeşitli engel guruplarını temsilen katılan STK’lar ile Adıyaman Yerel Engelli Meclisi oluşturuldu. Yapılan görüşmeler ve toplantılar sonucu Türkiye’de 52 ilde kurulacak yerel meclislerden birer temsilci Türkiye Engelliler Meclis’ine katılım sağlayacak ve o ili temsil edecek.
Kurulacak olan Türkiye Engelliler Meclisi engelli bireylerin sorunlarını pozitif bir şekilde çözüm oluşturmaya çalışacaktır. Bu kapsamda Adıyaman’da yapılan toplantı sonucunda Engelliler Meclisi Adıyaman İl Temsilciliği Başkanlığı yapılan seçim sonucunda Adıyaman Özel Sporcular Derneği Başkanı ve Adıyaman Down Sendromlular Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Bağcı seçildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İbrahim Bağcı, “Proje kapsamında 52 ilde yerel engelli meclisleri kurularak buradan seçilen birer temsilci ile Türkiye Engelliler Meclisi oluşturulacaktır. Bu Meclis çocuk, kadın, genç ve yaşlı engelli bireylerin haklarını savunacak, bu hakları geliştirmek için çalışmalar yürütecektir. Proje kapsamında oluşturulacak olan ağı Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi bağlamında güçlendirmek için çalışmalar yürütecektir. Proje kapsamında engelli haklarının geliştirilmesi için çalışan yerel veya bölgesel dört sivil toplum örgütüne fon sağlanacaktır.Bu kapsamda ilimizde yapılan yerel toplantı sonucu Türkiye Engelliler Meclisi görevi şahsıma tevdi edildi. Ben ilimiz adına hayırlı olmasını diliyor, bu alanda elimden geleni en iyi şekilde yürütmeye çalışacağım. Beni bu göreve layık gören STK’lara ve üyelerine, engelliler konfederasyonu yönetimine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yerel Engelli Meclisi toplandı

Yerel Engelli Meclisi toplandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler