YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerel ve Bölgesel Medya Semineri Bursa'da başladı

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yerel medyaya yönelik Bursa’da gerçekleştirilen ‘’Yerel ve Bölgesel...

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından yerel medyaya yönelik Bursa’da gerçekleştirilen ‘’Yerel ve Bölgesel Eğitim Semineri’’ başladı. İki gün sürecek seminerin açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla Bursa Kervansaray Otel’de gerçekleşti. RTÜK, TRT ve Bursa Valiliği’nin de destek verdiği toplantıya, yerel ve bölgesel medyada görev yapan yaklaşık 300 gazeteci katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yerel medyanın güçlendirilmesi için bu tür etkinliklere imza atmaya devam edeceklerini bildirerek, ‘’Yerel ve bölgesel medya, ülke basınında çok önemli bir yer tutmaktadır. Bizim amacımız, ülke basınında önemli bir yer tutan yerel medyanın arzulanan yerini almasını sağlamaktır. Yaptığımız etkinlikler de bu yöndedir.’’ dedi.
BYEGM olarak herhangi bir yasakla karşı karşıya kalınmadan düşüncelerin ifade edilebilmesinin sağlanmasına yönelik adımlar attıklarını belirten Karakaya, ‘’Hem hukuksal hem yasal düzenlemeler ile basın alanında özgürlüklerin geliştirilmesi için önemli adımlar atılmıştır.’’ diye konuştu.
Yakın dönemde oluşturulan basın kanununun şu ana kadar yapılmış en özgürlükçü basın kanunu olduğunu ifade eden Karakaya, önümüzdeki dönemde internet haber portallarıyla ilgili de çalışmaların yapılacağını belirterek, ‘’İnşallah bu yasama döneminde bu düzenleme yapılır.’’ dedi.
BYEGM’ün çalışmaları hakkında da bilgi veren Karakaya, amaçlarının yerel basının arzulanan seviyeye çıkarmak olduğunu bildirdi. Karakaya, ‘’Türkiye’de 13 bin sarı basın kartlı gazeteci bulunmaktadır. Bunların önemli bir kısmını yerel ve bölgesel medyada çalışan gazeteciler oluşturmaktadır.’’ diye ifade etti.
Gazetecilerin, özellikle yurt dışında daha rahat çalışabilmesi için hizmet pasaportu olan gri pasaport uygulamasını başlattıklarını bildiren Karakaya, şöyle konuştu: ‘’Yerel medyanın sorunları ve çözüm önerilerini ele almak üzere buradayız. 13 bin sarı basın kartlı gazetecinin büyük bir kısmı yerel medyada çalışmaktadır. Gri pasaport uygulaması devreye girmiştir. Hizmet pasaportu olan gri pasaportu verilmekte, bu da basın yayın tarafından yapılmaktadır. Basın Kartı Yönetmeliği'nde gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Yerel basın için haber ajansı üyeliği, Anadolu basınını özendirme yarışmaları, TRT Anadolu’nun sesi programları da önemli hizmetlerdendir. Son dönemde başlatılan yerel gazetecilere yönelik inceleme ve gezi programları düzenlenmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler