YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeşilay: Yılbaşında Alkole Uzak Durmalıyız

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- YEŞİLAY Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, özellikle yılbaşı geceleri tüketilen aşırı alkol nedeniyle trafik kazası, şiddet ve

Yeşilay: Yılbaşında Alkole Uzak Durmalıyız

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- YEŞİLAY Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, özellikle yılbaşı geceleri tüketilen aşırı alkol nedeniyle trafik kazası, şiddet ve taciz suçlarında artış görüldüğünü belirterek, "Alkolün her türlüsüne karşıyız, özellikle yılbaşı gecelerinde de uzak durmalıyız" dedi.
Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmalara göre, cinayetlerin yüzde 85'inin, tecavüz ve şiddet olaylarının yüzde 50'sinin, kadına şiddet olaylarının yüzde 70'i ile trafik kazalarının yüzde 60'ının alkolden kaynaklandığını söyledi.
"FESTİVALE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ YANLIŞ"
Türkiye Yeşilay Derneği olarak alkolün her türlüsüne karşı olduklarını anlatan Aslanbaba, şöyle devam etti:
"Mevcut yasalarımız, Anayasa ve 2003'te çıkan yasalarımızla her türlü alkolün lansmanı, tanıtımı gibi her türlü etkinlikler yasaklanmıştır. Dolayısıyla alkolün tanıtımı, reklamı haline yönelik hiçbir çalışmayı doğru görmemiz mümkün değil. Alkolün reklama dönüştürelerek, isminin kullanılarak reklama dönüştürülmesi yasaktır. Herhangi bir alkol ürünün festival adı altında ortaya çıkarılmasına karşıyız. Dolayısıyla yılbaşı gecelerinin kabusa dönmemesi için uzak durmamız gerektiği kanaatindeyim. Her insanın eğlenmek en doğal hakkıdır. Ancak bunu alkolle sınırlandırmamak gerekiyor. Gerek Adana'da gerekse ülkemizde insanlarımızın alkolden dolayı herhangi bir olaya karışmamalarını temenni ediyoruz. "
"HASTALIKLARA YOL AÇIYOR"
Alkolün mide, gırklak, pankreas ve yemek borusu hastalıklarına yol açtığını söyleyen Aslanbaba, şöyle devam etti:
"Alkol aynı zamanda doğru düşünme, karar verme ve hareket etme gibi beyinsel sorunlara yol açıyor. Uyku bozukluğu, kalp ve damar dolaşımlarındaki hastalıklar kanın pıhtılaşmasını engelleme ve karaciğerlerde ağır hasarlar meydana getirmektedir. Bunun için tedavi yöntemleri ANATEM'ler başta olmak üzere kişilerin destek alması sağlanabilir. Bunun için Yeşilay Cemiyeti kendi bünyesinde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ofisleri kurarak bağımlılıkla danışmanlık merkezi kuruldu. Bu merkez kanalıyla bağımlı kişilerin 444 79 75 nolu telefonu arayarak, ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilmektedirler. Bu çerçevede bağımlı kişinin neler yapacağı uzman kişiler tarafından destek verilmektedir. Geçtiğimiz yıl pilot uygulama olarak başlattık, bu yıl tüm kentlerde yürüteceğiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler