HABER

Yevmiyesi 30 liraydı

Okul masraflarını çıkarmak için İstanbul Ataşehir’de çalıştığı lise inşaatında tahta kalıp söken Ömer Çetin üçüncü kattan düşerek can verdi.

Yevmiyesi 30 liraydı

Ailesi Ağrı’da yaşayan Çetin, Muğla Üniversitesi Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisiydi ve 30 lira yevmiye karşılığında inşaatta çalışıyordu.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/hayalleri-insaattan-dustu-universiteli-iscinin-aci-olumu/6425/166261/sayfa/1/)

AİLESİ PERİŞAN

Ömer Çetin (23) Ağrı’nın Tutak İlçesi’ne bağlı Daldalık Köyü’nde üniversiteyi kazanan 3-4 kişiden biriydi. Tüm maddi sıkıntılara rağmen okuyacaktı.

Çalışma azmiyle Muğla Üniversitesi’nde Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü’nü kazanan ve okulun 2 yılını tamamlayan Çetin, yaz tatillerinde ziyaret ettiği köyünde yine maddi imkânsızlıklar nedeniyle fazla kalamadı. Harçlığını kazanmak, ailesine katkıda bulunmak için şehir dışına gitti.

İstanbul Ataşehir’deki Rotary Lisesi’nin inşaatında vasıfsız işçi olarak çalışmaya başlayan Ömer Çetin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü kontrolünde yürütülen inşaatta bir ayını doldurdu. Dün sabah ise elindeki keserle 4’üncü kattaki kalıpları sökerken dengesini kaybetti. Yaklaşık 15 metreden beton zemine düşüp, yaşamını yitirdi.

3 YIL ÖNCE EVLERİ GÖÇTÜ

Tutak İlçesi’ne 7 kilometre uzaklıktaki Daldalık Köyü’nde yaşayan Çetin Ailesi’nin iki kızı evlenip evden ayrılmış, geriye Ömer ile iki kız kardeşi kalmıştı. 3 yıl önce, taş ve kerpiçten evleri şiddetli yağmurlar nedeniyle göçünce bir yakınlarının evine sığınmışlardı. İnşaatlarda çalışan baba Fahrettin’in kazandığı paradan başka gelirleri de yoktu. Tüm olumsuzluklara rağmen ilkokulu köyde okuduktan sonra her gün 7 kilometre yol giderek ortaokulu ve liseyi bitirmişti Ömer. 2 yıl önce de üniversiteyi kazanmıştı. Üniversiteyi bitirip iş bulacak, ailesine bakacaktı. Bu yıl da böylece bitti ve yaz tatili başladı. Ömer önce köyüne gitti, ailesiyle hasret giderdi. Ancak bir süre sonra babasına yük olmamak için iş aramaya başladı. Fakat iş bulamayınca İstanbul’da çalışan arkadaşlarına telefon edip, “Okul harçlığımı çıkartmam lazım. Acil iş arıyorum” dedi.

İNŞAATTA YATIYORDU

Arkadaşlarının cesaretlendirmesiyle İstanbul’a gelen Ömer, inşaatta çalışmaya başladı. Vasıfsız işçi olduğu için günde 30 TL yevmiye alıyordu. Ömer’in ölümünden sonra arkadaşları, “İstanbul’da akrabaları vardı. Ama yol parası vermesin, para biriktirebilsin diye inşaatta kalıyordu. Sabah beraber kahvaltı yapmıştık. Çok üzgünüz” diyebildi.

Ömer Çetin’in ölüm haberini alınca annesi Herdem ve iki kız kardeşi sinir krizi geçirdi. Baba Fahrettin Çetin ise “Oğlum gözümün bebeğiydi. Dün gece içimde bir sıkıntı vardı. Allah böyle bir acıyı düşmanıma bile yaşatmasın. Öpüp, koklayarak gönderdiğim oğlumun cansız bedenini köyüme getireceğim” dedi.

ÜNİVERSİTEDEN TAZİYE

Muğla Üniversitesi Rektörlüğü de öğrencileri Ömer için taziye mesajı yayınladı. Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Yokaş imzalı taziyede, “Öğrencimiz arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve çevresiyle çok uyumluydu. Öğrencilerimizin çoğu yaz sezonunda okul harçlıklarını biriktirmek için çalışıyor. Birçok öğrencimiz turizm sektöründe çalışıyor. Keşke Ömer de daha farklı bir işte çalışsaydı. İnşaatta çalışmak zorunda kalmış. Bir üniversite öğrencisi amele gibi inşaatta çalışmamalı. Ama bu ülkenin gerçekleri var. Çok üzüldük” ifadeleri yer aldı. Ömer’in cenazesi, bugün köyünde toprağa verilecek.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler