Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimin başladığı ilk yerlerden Boğaziçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere bir açıklama yapan Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın tamamen İçişleri Bakanlığı'na bağlanması için de kararname hükmünde kararname hazırlanmakta olduğunu söyledi.
Yıldırım, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin şehit sayılması ve şehitlik ve gazilik haklarından yararlanabilmeleri için düzenlemeler yapıldığını belirtirkeni yurttaşların hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım etme talepleri üzerine yardım hesapları açıldığını açıkladı.
Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan liderler zirvesinde anayasa değişikliği konusunun görüşüldüğünü belirterek, uzlaşılan konularda harekete geçilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.
Anayasa uzlaşma komisyonun 60 maddeye yakın değişiklik üzerinde uzlaşmış olduğunu, ancak bu konuda daha ileri gidilemediğini hatırlatan Yıldırım, ''Buna devam edilmesi konusunda bir görüş birliği var. Ancak bunun dışında gerek yargıyla, gerek yargı birliğiyle ilgili daha küçük bir paketin yine anlayış birliği içerisinde çıkarılması için ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Yeni anayasa süreci takvimi şu andan itibaren başlamıştır.'' dedi.
Yıldırım, liderler zirvesine davet edilmeyen HDP'nin de bu çalışmaya katılmasının önünde bir sınırlama olmadığını kaydetti.
Yıldırım bir soru üzerine, darbe girişimi nedeniyle bir kaç gün öne alan Yüksek Askeri Şura toplantısının bir günde sonuçlanacağını da söyledi.