Haşlanmış yumurtanın kabuklarını mükemmel bir şekilde soymak gerçekten sanat biçimi :) Ne yazık ki yumurtaları haşladıktan sonra soğuk suda bekletmek düzgün soymak için yeterli olmuyor. Yumurtaları haşlarken öncesinde suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra yumurtaları tencereye bırakın. Bu yöntem yumurta kabuklarının çok daha iyi temizlenmesini sağlayacak. Ancak dikkat etmeniz gereken bir şey var; sıcak suya koyduğunuz yumurta oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika beklemelidir aksi halde çatlayacaktır.
Şunları unutmayalım: Taze yumurta kabuklarının soyulması her zaman daha zordur. Bu anneanne yöntemi çalışır ancak her zaman değil :)
Eski yemek kitapları ev hanımlarına yanmış bir tavayı şu şekilde temizlemelerini tavsiye ediyor: Biraz su, bol tuz ekleyin ve hep birlikte kaynatın. Ne yazık ki, bu tavsiye zavallı tencere talihsiz kaderini kolaylaştırmayacak. Ayrıca, böyle bir kostik tuz bulamacı, paslanmaz çeliğe zarar verebilir.
Kirli bir tencereyi temizlemenin çok daha etkili ve kolay bir yolu olduğu ortaya çıktı: Ilık suya daldırın, gece boyunca bu şekilde bırakın ve sabah ne kadar dağınık olursa olsun, temizlenmesi çok daha kolay olacaktır.
Sonuç: çalışmıyor.
Balık kokusundan kurtulmak zordur, hatta deterjanlar her zaman yardımcı olmaz. Eski iyi tavsiyeler burada en iyi şekilde çalışır: Yüzeyi akan suyla durulayıp limon suyu ile silin. Zayıf bir sirke çözeltisi de bu sorunu çözmeye yardımcı olur.
Sonuç: Çalışır
Peynirleri genelde plastik poşetlerde sarılı bir şekilde satılır ve çoğu insan peynirleri bu şekilde saklar. Ama parşömen kağıdının peynir de dahil olmak üzere yiyecek maddelerini saklamak için daha uygun olduğunu söylüyorlar.
Bu işlem için küçük bir test uygulandı. Sonuçlar ise şaşırtıcı: Bir peynir kağıt parçasına sarıldı, diğer peynir ise plastik tobe ile paketlendi. Üb gün boyunca buzdolabında bekleyen peynirler incelendiğinde kağıdı sarılı peynir son derece kuruydu. Plastik torbada olan peynir ise zarar görmedi.
Belki de en iyi tavsiye, bozulmaya başlamadan önce mümkün olan en kısa sürede peynir yemektir.
Sonuç : çalışmıyor.
Soğanla yemek pişirmede çok fazla sorun yaşıyoruz; acıyan gözler sonucu akan yaşlar işimizi epey zorlaştırıyor. Islak bir bıçak ile soğanları kesmek, gözyaşlarımızın akmaması için tavsiye edilir. Bu tavsiye ise genellikle işe yarar. Alınan tüm önlemlere rağmen ağlamamayı denemek için hala zor zamanlar geçirdik. Ayrıca, bıçağınızı her dakika suya daldırmak gerçekten sinir bozucu!
Sonuç: genellikle çalışır
Patatesleri haşladıktan sonra soğumaya bırakmak için biraz zaman vermeliyiz. Sıcakken soymaya kalktığmızda patatesin kabukları parmaklarımıza yapışacak ve hafif hafif parçalanmaya başlayacaktır. Bu işi kolay bir şekilde yapmak için takip etmeniz gereken teknik: Patatesleri kaynatın ve ardından bunları temizlemeden önce birkaç dakika buz soğukluğunda suya daldırın. Buzlu su yöntemi gerçekten iyi çalışıyor. Patatesler düzgün bir şekilde soğuyor ve nem sayesinde kabuk sorunsuz bir şekilde temizleniyor.
Sonuç: çalışır.
Soğanları doğradıktan sonra, küçük bir kaseye koyun ve içine kaynar su dökün. Bir iki dakika bekletin, sonra boşaltın. Acı tatdan eser kalmayacal. Biz kontrol ettik :)
Sonuç : çalışır.
Avokadoyu yarım bir şekilde buzdolabında bırakırsanız çabucak kararacaktır. Bunun önüne geçmek isteyen avokadoseverler, avokadoyu bir dilim soğanla birlikte saklamayı tavsiye eder.
Bu basit yöntemi test ettik ve üç gün sonra keşfettiklerimiz: Soğan meyvenin görünümünü korumasına yardımcı olmadı. Buna ek olarak avokado, muhtemelen herkesi mutlu etmeyecek hafif bir soğan kokusu benimsedi.
Sonuç : çalışmıyor.