YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yök Başkanı: “üniversiteler Çözüm Sürecinin Bir Parçası Olmalıdır”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, “Üniversitelerimiz çözüm sürecinin bir parçası olması gerekir ve sürece...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, “Üniversitelerimiz çözüm sürecinin bir parçası olması gerekir ve sürece pozitif bir katkı sağlaması gerekir” dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Siirt’e gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Aydınlar (Tillo) ilçesinde İbrahim Hakkı Hz. Türbesini ziyaret etti. Beraberinde Siirt Valisi Ahmet Aydın ile ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıktaki kale-tül üstat tepesine giden Çetinsaya, daha sonra Çatıllı (Sınep) köyüne geçti.

YÖK başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin Siirt’te yaptığı ziyaretin çözüm sürecine katkı sağlayacağını ifade eden Siirt Valisi Ahmet Aydın, “Çözüm sürecindeki çalışmalarımıza ve ilimizin kalkınması noktasında lokomotif model olan Üniversitelerimizin en yetkili ismini ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bu ziyaret ilimize ve bölgeye yapılan desteğin devamı olarak görüyoruz” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise üniversiteleri yerinde görmek ve bulunduğu ilin üst yöneticileri, sivil toplum önderleriyle o üniversitelere yardımcı olacak kişilerle istişareler etme gayretinde olduklarını belirtti.

Ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirten Çetinsaya, “Adına çözüm süreci dediğimiz, inşallah bu süreç başarı ve muvaffakiyetle sonuçlandığı takdirde bunda en fazla üniversitelerimiz istifade edecektir. O bakımdan ben her vesileyle üniversitelerin bu sürecin bir parçası olması gerektiğini ve sürece pozitif bit katkı sağlaması gerektiğini söylüyorum. Ama bu süreçten üniversitelerimizin öğretim üyeleri ve öğrencilerin de istifa etmesi gerekir. İnşallah olumlu sonuçlanması takdirde bütün katkılarımızla Üniversitelerimizin ilerliye gitmesi konusunda ellerimizden geleni yapacağız. Burada en önemlisi üniversitemizin halkıyla sivil toplum örgütleriyle, Siirt halkıyla özdeşleşmesidir. Fikir ve istişare ile ilerliye gidilebilir. Bizler Ankara’da sizlerde burada üniversitemizin ilerliye gitmesi için ülkemizin yarınlarına katkı yapması çalışacağız” dedi.

Çözüm süreciyle sivil toplum örgütlerine yeni görevler düştüğünü söyleyen YÖK Başkanı Çetinsaya, “İkinci bölge ziyaretimizi de Haziran’da Van ve çevre sindeki illeri de ziyaret edeceğim, beni gördüğüm gerçekten büyük bir heyecan var. Hatta Batman’da çok simgesel bir olaya da şahit olduk, üniversite kampüsünde jandarma karakolu olarak yapılan bina şimdi misafirhaneye dönüştürülüyor. Bundan daha güzel sembolik, temsili bir örnek olamaz. İnsanların gözlerinden ifadelerinden çok açık bir şekilde görüyorum ki, bu sorunun çözümle, hayırla bitmesini isteniyor. Üniversitelerimizin muazzam bir potansiyeli var, ama şu an yaşanan sorunlar yüzünden bunu karşılayamıyoruz. Ama önümüz açılınca bunları karşılayacağımız. Çözüm süreciyle sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düşüyor, burada üniversitelerimizle daha çok bütünleşerek, daha çok kaynaşarak, daha çok özdeşleşerek katkı sunabilirler” şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Çetinsaya’ya kurul üyeleri, Prof.Dr. Osman Öztürk, Prof.Dr. Mehmet Emin Yılmaz da eşlik etti. Ziyaret Siirt Üniversitesi’ne yapılan ziyaretle son buldu. Çatılı'daki öğle yemeğinde Siirt'te bir çok sivil toplum örgüt temsilcisi de katıldı.

Yök Başkanı: “üniversiteler Çözüm Sürecinin Bir Parçası Olmalıdır”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, “Üniversitelerimiz çözüm sürecinin bir parçası olması gerekir ve sürece...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler