YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yol Ayrımında İslam Dünyası: Sorunlar Ve Fırsatlar"

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bugün bir yol ayrımında olan İslam dünyasının geleceğine yön vermek için önce

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, bugün bir yol ayrımında olan İslam dünyasının geleceğine yön vermek için önce bu süreci doğru okumak, anlamak gerektiğini söyledi.

Acar, ASÜ Somuncubaba Tarih ve Kültür Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen "Yol Ayrımında İslam Dünyası: Sorunlar ve Fırsatlar" konulu konferansta, Türkiye'nin ve dünyanın ciddi bir değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu ifade etti.

Bunun tarihte yüzyılda bir yaşanabilecek önemli bir kırılma süreci olduğunu vurgulayan Acar, "Gerek Türkiye'de yaşadıklarınızı gerekse dünyada yaşananları bir kenara not edin. Çünkü bundan otuz yıl sonra çocuklarınıza bugünleri anlatırken 'ben o günlerin şahidiyim" diyeceksiniz. Bugün bir yol ayrımında olan İslam dünyasının geleceğine yön vermek istiyorsak önce bu süreci doğru okumak, anlamak durumundayız" diye konuştu.

Konferansın ardından Acar, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Muhabir: Ersin Altınsoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler