Sözcüklerin, özel adların ve benzeri kelimelerin doğru yazım şeklini öğrenmek için çoğunlukla sözlük sayfalarından faydalanılmaktadır. Kelimelerin nasıl yazıldığına dair yol gösteren ve rehberlik eden online sitelerin başında ise Türk Dil Kurumuna ait olan TDK sözlükleri gelmektedir. Bu sözlüğe giriş yapılarak kelime sorgulatma işlemi yapılabilir ve yönlerin yazımı ile alakalı en doğru verilere hızlı bir biçimde ulaşım sağlanabilir.
Kelimeleri imla hatası yaparak kullanmak, cümlelerde anlam kaymasına yol açan en önemli nedenlerden biridir. Bu durumu engellemek ve önlemek için sözcüklerin doğru kullanımı hakkında bilgi sahibi olunması gerekir. Günümüzde birçok sözcüğün yazım şeklinde sıklıkla hataya düşülmektedir. Bu sözcüklerden biri yer belirten yön isimleridir.
Batı, doğu, kuzey ve güney olmak üzere toplamda 4 yön belirten yön adı bulunmaktadır. Bu yön isimlerinin nasıl yazıldığı bilgisine ulaşmak için yaygın olarak Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan TDK sözlükleri ve yazım kuralları sayfası ziyaret edilir. TDK bünyesinde tüm yazım kuralları mevcut olduğundan aranılan bilgilere kolayca ulaşılabilmektedir. Bu bağlamda yönler TDK’ye göre tek başlarına yazıldıklarında küçük harf ile özel adlarla beraber kullanıldıklarında ise baş harfleri büyük harfle yazılır.
Batı, kuzey, doğu ve güney isimlerinin her biri farklı bir yönü belirtmek için kullanılmaktadır. Bu yön adları birçok kullanıcı tarafından tek başlarına kullanıldıklarında “Batı, Kuzey, Güney ve Doğu” olarak yazılmaktadır. Ancak Türk Dil Kurumuna ait olan yazım kuralları bölümünde yer alan bilgilere göre tek başlarına kullanılan yön isimleri cins isim özelliği taşıdığından her zaman “batı, kuzey, güney ve doğu” olarak küçük harfle yazılması gerekmektedir. Ayrıca iki yön birlikte kullanıldığında “güneydoğu, kuzeybatı” gibi bu kelimeler de küçük harfle yazılmaktadır. Buna ek olarak yön adları özel addan önce kullanıldıklarında ise büyük harfle yazılması gerektiği bilgisi mevcuttur.
Buna göre yönler doğru yazılışı şöyledir: