YURTHABER

Yozgat
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yozgat’ta 45 Okul Imam Hatip Ortaokuluna Dönüştü

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, 4+4+4 sisteminde okulların, eskiden olduğu gibi ilkokul, ortaokul ve...

Yozgat’ta 45 Okul Imam Hatip Ortaokuluna Dönüştü

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, 4+4+4 sisteminde okulların, eskiden olduğu gibi ilkokul, ortaokul ve lise şekline dönüştürüldüğünü söyledi. Saim Kuş, bu kapsamda il genelinde 45 ilköğretim okulunun imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğünü kaydetti.

İlde ilköğretim okullarını ilkokul, genel ortaokul, imam hatip ortaokulu ve hem orta, hem de ilkokulun bulunduğu okullar olarak yeniden düzenlediklerini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, "İl genelinde ilkokul ve ortaokulların yanında 45 okulumuzu da imam hatip ortaokulu olarak düzenledik. İmam hatip ortaokullarının müfredatı da yine diğer orta okulların müfredatı ile aynı olacak. Bu okullarda, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimiz (SAV)'in hayatı ve temel dini bilgiler dersleri mecburi olmuştur. Diğer ortaokullarda ise bu dersler seçmeli olarak verilecektir." diye konuştu.

İmam hatip ortaokullarına kayıt yaptıracak öğrencilerin hiçbir şekilde tereddüt etmelerine gerek olmadığını belirten Kuş, şunları kaydetti: "İmam hatip ortaokuluna gidecek öğrencilerde diğer orta okullara gidecek öğrencilerle aynı dersleri görecek ve imam hatip lisesine gitme gibi bir mecburiyeti bulunmayacak. İmam hatip ortaokulunda fen lisesini veya Anadolu öğretmen lisesini kazanan öğrencilerimiz veya başka bir liseye gitmek isteyen öğrenciler gidip rahatlıkla bu liselere kayıtlarını yaptırabilecekler. İlkokul olarak belirlediğimiz okullar 2012-2013 yılında ortaöğretim kısmına 5’inci sınıfa öğrenci almayacak, ortaokul olarak belirlediğimiz okullar ise ilköğretim yani birinci sınıfa öğrenci almayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler