YURTHABER

Yozgat
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yozgat'ta sağanak ve sel

Bir kümeste 600 tavuk telef oldu, sebze bahçeleri ve seralar zarar gördü

Yozgat'ta etkili olan sağanak sonucu meydana gelen sel, ekili alanlara zarar verdi, sular altında kalan bir kümeste yaklaşık 600 tavuk telef oldu.

Yozgat merkeze bağlı Çalılı, Gökçekışla, Başınayayla ve Başıbüyüklü köylerinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Gökçekışla köyünde sel nedeniyle bir evin duvarı uçtu, Çalılı köyünde bazı evleri su bastı.

Çalılı köyünde Osman Koç'un evinin avlusunda bağlı köpek, sel suları arasında mahsur kaldı. Havlayarak adeta yardım isteyen köpeği kurtarmak için köylüler seferber oldu. Jandarma ve bir kişinin çabasıyla köpek kurtarıldı.

Çalılı köyü sakinlerinden Meyrem Tuygun, kendi köylerine yağmurun az yağdığını ancak yukarı köylerden gelen sel sularının evlerini bastığını söyledi.

Yukarı köylerdeki yakınlarını telefonla kendilerini aramaları sonucunda evden ayrıldıklarını ifade eden Tuygun, "Akrabalarımız bizi telefonla aradı sel geliyor diye, biz de evden çıktık. Evimiz şu anda su altında kaldı. Sel sularından dolayı evimize giremiyoruz." dedi.

-600 tavuk telef oldu.

Gökçekışla köyünde, Gülhan Karaca’ya ait seralar ve tavuk kümesi sular altında kaldı.

Yaklaşık 2 metre yükselen sular kapalı kümes içerisinde bulunan yaklaşık 600 tavuğu telef etti, seralarda bulunan, çilek, domates, biber ve salatalık zarar gördü.

Köyde incelemelerde bulunan Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada sağanak sonucu bir afet oluştuğunu ifade etti.

Özdemir, "Bugün akşam saatlerinde il genelinde etkili olan şiddetli yağmur ve su baskınları ekili alanlara zarar verdi. Şu anda yağmur yağışı devam ediyor ve hasar tespiti yapma imkanı yok. Yarın hasar tespit çalışmaları başlayacak. Birçok köyümüzden ihbarlar geliyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler