YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yrd. Doç. Dr. Bozan: Fizyoterapi bölümü mezunları iş sıkıntısı çekmeyecek

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engellinin bulunduğu gözönüne alındığında üniversitelerin fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü mezunlarının iş...

Yrd. Doç. Dr. Bozan: Fizyoterapi bölümü mezunları iş sıkıntısı çekmeyecek

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engellinin bulunduğu gözönüne alındığında üniversitelerin fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümü mezunlarının iş sıkıntısı çekmeyeceği öngörülüyor. Avrupa ülkelerinde fizyoterapist başına düşen kişi sayısıyla karşılaştırıldığında Türkiye nüfusu için 5 bin civarındaki fizyoterapist yetersiz kalıyor.
Çağın getirdiği yeni hastalıklar ve tıbbi olanakların artmasıyla insan ömrünün uzaması sonucu, fizyoterapistlerin büyük rol oynadığı yaşam kalitesine verilen önem her geçen gün artıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Üniversitesi (İZÜ) Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Bozan, “Hizmet sunumu ve istihdam açısından Türkiye’de çok sayıda fizyoterapi ve rehabilitasyon mezununa ihtiyaç var.” dedi. İZÜ'nün bu yıl bölüme ilk defa öğrenci alacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Bozan, bu eğitimi veren az sayıdaki vakıf üniversitesinden biri olduklarını ve YGS-2 puanıyla başvuran sadece 60 öğrenci kabul edeceklerini söyledi.
Fizyoterapistlerin,hem sağlıklı bireyler için koruyucu fiyoterapi, hem de hastalarda hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla fizyoterapi programlarını belirlenmesi, planlanması ve uygulaması noktasında görev yaptığını kaydeden Bozan, ayrıca Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engelli bulunduğu gözönünde tutulursa fizyoterapiste çok ihtiyaç olduğunun ortaya çıkacağını vurguladı. Bölüm Başkanı Özgür Bozan, “Dört yıllık üniversite eğitimi, bilimsel formasyonunu çağdaş düşünce ve yaklaşımlarla şekillendirebilen fizyoterapistler yetiştirilmesinde çok etkilidir. Günümüzde fizyoterapistler, hareket ve fonksiyonun çeşitli nedenlerle tehdit edildiği bütün durumlarda bağımsız hareket ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesinin arttırılmasında, her geçen gün sayıları artan yaklaşımlarla hizmet vermektedir. Dünyada ve ülkemizde toplumların bugün ve gelecekteki olası ihtiyaçları, fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır. Önemli bir nokta da fizyoterapistlerin ülkemizde ve dünyada iş bulabilme sorunu olmayışıdır.” şeklinde konuştu.
Hastanelerin ortopedi ve travmatoloji, nöroloji, nöroşiruji, cerrahi, dahiliye, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, çocuk hastalıkları, onkoloji, kadın doğum, yoğun bakım ve romatoloji klinikleri, rehabilitasyon merkezleri, endüstri alanları, spor kulüpleri, yaşlı bakım merkezleri ve termal tesisler, sağlıklı kişilerde ise fiziksel uygunluk ve egzersiz, bel ve boyun sağlığı, kadın sağlığı ve halk sağlığı gibi alanlarda Türkiye'de fizyoterapistlerin geniş kariyer olanaklarına sahip olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Bozan, "Türkiye’de fizyoterapistler, dünyadaki meslektaşları gibi mezuniyet sonrası bilim uzmanlığı ve doktora çalışmaları yapmakta, üniversitelerin fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinde öğretim elemanı olarak görev yapabilmektedir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler