Yumurta sarısı içinde antioksidanlar, B12, A Vitamini, Demir, selenyum, biyotin, fosfor, kolin ve daha bir sürü besin ögesi barındırmakta. Özellikle kolin zihinsel işlevler, sinir sistemi ve vücudun toksinlerden arınması için en önemli besinlerden birisi.
Haftada 3 yumurta yersen ne olur?
Kolesterol, vücudumuzda karaciğerimiz tarafından hali hazırda üretilen bir şey. Aşırıya kaçmadığınız sürece vücudunuza gıdalarla soktuğunuz kolesterol oranına bağlı olarak karaciğeriniz daha az oranda kolesterol üretir.
Bu nedenle aslında yumurtanın sarısını hayatınızdan tamamen çıkarmanın hiçbir anlamı yok. Anahtar nokta aşırıya kaçmamak, siz dengeli beslenince vücudunuz da dengesini koruyor.
Domateste Yumurta Tarifi İçin Tıklayın
Sporla alakalı insanların yumurtaya olan ilgisinin arkasında çok ciddi bir neden yatıyor. Her bir büyük yumurta aşağı yukarı 6 gram protein taşıyor ki bunun yanısıra vücudunuzun ihtiyacı olan amino asitlerle de yüklü. - - - - - -
Bir gıdayı, yumurta gibi, bütün olarak değil de sadece bir parçasını yediğinizde vücudunuz bu gıdayı normal bir şekilde hazmetmiyor. Bu da şu demek oluyor: Vücudunuz gıdanın geri kalan kısmının nerede olduğunu sorgularken siz de ‘başka bir şeyler’ için aranmaya başlayabilirsiniz.
Yumurtalı Milföy Böreği Tarifi İçin Tıklayın
Dürüst olmak gerekirse yumurtanın sarısı olmadığı sürece yumurta yemenin pek bir anlamı yok. Yumurtanın bütün tadı sarısında yatıyor. Hayatım boyunca hiç yumurta sarısı yememişsem belki böyle bir yaklaşımım olmazdı, ama hepimiz yumurtayı bütün yiyerek büyüdük. İki yerine bir yumurta yiyeyim ama sarısıyla yiyeyim.
Beyaz ve kahverengi yumurta arasındaki farkı biliyor musunuz?