Mersin’in merkez Toroslar ilçe sınırları içerisinde bulunan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Yün Bebek’ adlı sinema filmi Adana Altın Koza Film Festivali’ne başvurularını tamamlayarak, yapılacak festivalde yarışacak.
Konuyla ilgili Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğunun kurucusu ve aynı zamanda filmin yönetmeni olan Ümmiye Koçak ve Sinema Dernek Başkanı Gürhan Ötün basın toplantısı düzenledi. Valilik makamında gerçekleşen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vedat Güngör ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de katıldı. Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, Türkiye’de ilk defa bir tiyatro topluluğu tarafından çekilen sinema filminin ulusal bir platformda yarışacağını belirterek, topluluğun her bir üyesinin gündelik hayatlarını sürdürürken bir yandan da sanat olarak tiyatro yaptığını ifade etti. Topluluğun üyesi kadınların büyük bir amatör heyecanla ve bir o kadarda büyük bir başarıyla tiyatro yaptıklarını vurgulayan Güzeloğlu, “Şüphesiz kadınlarımızın özellikle sanat alanındaki birikimlerini ve yüreklerini hiç bir profesyonel yardım ve eğitim almadan Mersin ve Türkiye sınırlarını aşan bir boyuta ulaştırması hepimiz için gurur verici bir olaydır. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kendileri sadece tiyatro eserini sergilemekle kalmadılar ve şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekten yine büyük bir başarı öyküsü olan ‘Yün Bebek’ isimli bir film çektiler. Bu film Arslanköy’de çekilen, senaryosu ve bütün diğer kurgusu Ümmiye Hanım tarafından oluşturulan ve film olarak da önümüzdeki günlerde Altın Koza’dan başlayarak yarışacak ve izlenecek bir düzeye geldi. Özellikle bunun bu düzeye gelmesi çok takdir edilecek ve alkışlanacak bir olaydır” dedi.
Ümmiye Koçak’ı ilk tanıdığı andan beri yüreğine ve çabasına hep destek verdiğinin altını çizen Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Kendisi de sağ olsun bu heyecanını hiç eksiltmedi. Benimle olan bütün temaslarında bu çabasını hep paylaştım. Özellikle çekilen bu filmimizin ulusal ve uluslararası festivallerde yarışması adına bir nakdi katkıyı daha yapmış oluyoruz. Ama bilin ki bizim yaptıklarımız çok önemli şeyler değil. Önemli olan Ümmiye Hanımın yaşadığı kırsal ortamda kendisi ile birlikte diğer kadınlarımızı da sanatla buluşturmasıdır. Her birisinin kendi aile öyküsünü tiyatroya taşıması ve bunu da tiyatro eseri formuyla buluşturması sonrada ulusal düzeyde bunları Mersin’i ve Arslanköy’ü ve Türk kadınını temsil eden düzeyde taşıması gerçekten çok güzel bir olaydır.”
Güzeloğlu, Koçak’ı kutlayarak, içersinde nakdi yardım çeki bulunan zarfı Koçak’a teslim etti.
Ümmiye Koçak ise 11 yıldır kadınların sesini duyurmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bu benim çok istediğim bir şeydi. Bunu da bir sinema filmiyle başarmak istedim. Zaman zaman bu film bitmeyecek ve beni destekleyen kimse olmayacak diye çok karamsarlığa düştüm. Ama Sayın Valim benim için bir moral oldu. Bana söz vermişti. Gerçekten onun destekleri kelimelere dökülemeyecek kadar fazla. Bir köylü kadını olarak kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum. Sadece kendisi değil Sayın eşleri hanımefendi de beni telefonla aradı ve çok kez beni diğer arkadaşlarımı evlerine davet etti ve ağırladı. Tek amacım filmin hemen bitip Adana’ya yetişmesiydi. Çok şükür bütün rüyalarım gerçek oldu” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz