Adana'da Yüreğir Belediyesi’nin hazırladığı ve ortak olduğu 10 proje kabul edildi. İlçede yaşayan vatandaşların sosyal ve ekonomik yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla SODES aracılığı ile hazırlanan projelere yaklaşık 1,5 milyon lira kaynak sağlanacak. Adana Valiliği'nde yapılan imza töreninde, Yüreğir Belediyesi’nin 2 projesi kabul edilirken, belediye 8 projeye ise ortak oldu. Adana genelinde ise 44 proje SODES tarafından kabul edilmiş durumda.
İmzalanan projelerin Adana’ya ve Yüreğir’e hayırlı olmasını temenni eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Bütün imkânlarımızı sonuna kadar zorlayarak Yüreğir’e hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Yüreğir’e kazandırdığımız 7 Kültür Evlerimiz sayesinde bu projelerimizin kabul edilmesini sağladık. Bu projelerden birçok vatandaşımız faydalanacak. Hayırlı olsun." temennisinde bulundu.
"SODES Engelli Bireyler Umut Evi ve SODES Çocuk Evi Projesi' Yüreğir Belediyesi tarafından yürütülürken ortak olduğu projeler ve açıklamaları şöyle:
ÇOCUK EVİ PROJESİ
Adana'da bulunan çok sayıdaki tarım işçisinin çocuklarının bakımı ve doğru yönlendirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan sosyal bir projedir. Çocuk Evi Projesi kapsamında tarım işçisinin 4–6 yaş arası 25 çocuğuna Yüreğir Belediyesi'nin Solaklı’daki binasında oluşturulacak bakım evinde haftanın yedi günü kesintisiz nitelikli hizmet verilecek. 7-10 yaş arası 25 çocuğa eğitim döneminde okul dışı vakitlerinde, etüt saatleri, film izleme ve spor aktivitelerini içeren destek programı, yaz tatillerinde ise gündüz bakımı ve kent bilinci ve aidiyet duygusunu geliştirici etkin eğitim programı uygulanacak.
ENGELLİ BİREYLER UMUT EVİ
İlçede toplumsal yaşama uyum sorunu yaşayan 18–55 yaş arası engelli bireylerin rehabilitasyonu, istihdam olanaklarının arttırılması ve sosyal katılımını sağlamak üzere mesleki eğitim, bilinçlendirme, yönlendirme hizmetleri vermek üzere hizmet birimi oluşturmasına yönelik sosyal bir proje. Proje kapsamında oluşturulacak olan Engelli Bireyler Umut Evi'nde engel düzeylerine uygun olarak 25 engelli bireye bilgisayarlı muhasebe ve 25 engelli bireye çağrı merkezi operatörlüğü ve 25 engelli bireye ahşap oymacılığı dallarında sertifikalı mesleki eğitimler verilecek.
YÜREĞİR'DE 50 GELİNCİK
Yüreğir'de çoğunluğu göçle gelmiş yoksul ailelerin 100 kız çocuğuna eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasına yönelik sosyal bir proje. Bu proje kapsamında Yüreğir Belediyesi'ne ait Kültür Evi'ndeki mevcut tam donanımlı 4 derslikte kapasitesi olduğu halde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyecek olan ve 12. sınıfta eğitim görmekte olan 50 kız öğrenciye üniversiteye hazırlık kursları verilecek.
GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ
Adana'da yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük 18-40 yaşındaki dezavantajlı gençleri ve kadınları kapsayan istihdam bileşenli bir proje. Bu doğrultuda 'Girişimcilik Akademisi' kurulacak, iş fikri olanlara, yeni bir iş kurmak isteyenlere, kurmak istedikleri işlerini nasıl tasarlayacakları konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek. Adana'da belirlenecek 25 ortaöğretim kurumunda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik girişimcilik eğitimleri verilerek en az 5 bin öğrenciye girişimcilik konusunda farkındalık çalışması yürütülecek. Yine bu kapsamda kendi işini kurmak isteyen 50 bireye iş kurma similasyonu gerçekleştirilecek, formalite olarak iş kurmalarını sağlanacaktır. Yine 50 bireye dış ticaret mesleki eğitimi verilecek.
YÜREĞİR'İN KRAMPONLARI
Yüreğir'de yaşayan ve göçle gelmiş olan çocukların ve gençlerin spor yoluyla topluma ve sosyo-kültürel hayata kazandırılmasını amaçlayan sosyal bir proje. 'Yüreğir'in Kramponları( projesi kapsamında 10–18 yaş arası 100 çocuğun futbol öğrenmesi ve bu yolla kendine güvenen, takım ruhunu öğrenmiş başarılı ve sağlıklı gençler olarak yetişmelerine katkı sağlanması hedeflenmekte. Proje süresince proje ortağı olan Yüreğir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden saha temini, antrenmanların düzenli yapılması, projenin tanıtımı ve sonuçta bir turnuva düzenlenmesi aşamalarında destek alınacak.
ÇALIŞKAN TEKVANDOCULAR
'Çalışkan Tekvandocular' projesiyle Yüreğir'e göçle gelmiş ve imkânsızlıklar içerisinde yaşayan ailelerin çocuklarının spor yoluyla kendine güvenen, gelecek umudu olan gençler olarak yetişmesine katkı sağlamayı hedefleniyor. Yüreğir'de yaşayan ve çoğunluğu göçle gelmiş olan çocuklara 7-9 yaş minikler, 10-12 yaş yıldızlar ve 13-15 yaş gençler grubu 50'şer çocuğa olmak üzere 3 kurs açılacak ve 3 kursta toplam 150 çocuğa sertifikalı beyaz kuşak tekvando eğitimi verilecek.
GÖRMEYENLERİN GÖNÜL GÖZLERİ
Yüreğir Belediyesi'ne bağlı Mevlana Kültür Evi'nin ilk katında bulunan bir oda, proje kapsamında resim atölyesine dönüştürülecek. Atölyede GÖR - BİR Derneği tarafından özelde görme engelli, genelde tüm engelli gruplarından 7 – 65 yaş arası 40 kişiye tuval üzerine resim kursu verilecek. Alışveriş merkezi gibi yoğun kalabalıkların bulunduğu yerlerde sergi faaliyeti düzenlenecek.
YÜREĞİRİN PARLAYAN YILDIZLARI
Projem madde bağımlısı çocuklar ve gençlerin topluma kazandırılmasına yönelik bir rehabilitasyon programını içeriyor. Proje kapsamında madde kullanan 13–24 yaş arası 50 çocuk ve genç birey için gezi, bilinçlendirme seminerleri, deneyim paylaşımı günleri, anne-baba eğitimleri ve mesleki eğitimlerden oluşan bir rehabilitasyon programı uygulanacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz