Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran kişinin, yuttuğu iğnenin kalbine saplandığı tespit edildi.
Muş'ta çiftçilik yapan Hasan Yılmaz (35), göğüs ağrısı, yutma güçlüğü ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Burada yapılan tetkikte akciğer enfeksiyonu teşhisi konulan Yılmaz, uygulanan tedaviye rağmen sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Kalp damar cerrahisinde yapılan muayenede kalbinde metal parça olduğu tespit edilen ve kalbinde kanama olan Yılmaz, Doç. Dr. Bilgehan Erkut ve Dr. Ahmet Aydemir'in yaptığı ameliyatla, yeniden sağlığına kavuştu.
Evli ve üç çocuk babası Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalbinden göğsüne doğru ağrı hissettiğini, bu nedenle doktora gittiğini belirterek, "Muş Devlet Hastanesi'ne gittim. Beni buraya sevk ettiler. Burada ameliyat oldum. O iğneyle bir hafta yaşadım. Sanırım sulu bir yemek yemiştim, tam hatırlamıyorum. İğnenin ne zaman geçtiğini bilmiyorum. Belki de çok önceden beri vardı" diye konuştu.
Ameliyatı yapan Doç. Dr. Bilgehan Erkut da hastanın yemek yedikten yaklaşık 10 gün sonra boğazında takılma, yutma güçlüğü ve nefes darlığı şikayetiyle Muş Devlet Hastanesi'ne başvurduğunu söyledi.
Kendisine akciğer enfeksiyonu teşhisi konulduğunu ve hastanın takip edildiğini anımsatan Erkut, şunları kaydetti:
"Nefes darlığı, göğüs ağrısı şikayetleri artınca hastanemize göndermişler. Bizim yaptığım tetkiklerde kalbin etrafında yoğun bir sıvı birikimi vardı. Bu sıvının sebebini araştırmak üzere yaptığımız tetkiklerde, kalbin arka kısmında, yemek borusuna komşu kısımda 5 santimlik bir metal parça gördük. Bunun ne olduğunu incelemek için hastayı tetkik ettik ve kalbin bası altında olduğunu tespit ettik. Hasta kalp yetmezliği ve şok tablosuna gidiyordu."
Hastanın kalbinin etrafındaki sıvıyı boşaltmak için ameliyata aldıklarını ifade eden Erkut, "Ameliyata aldığımızda yemek borusundan giren bir iğnenin kalbin arka yüzünden kalbe girip çıktığını ve kalbi deldiğini, bunun da kanamaya neden olduğunu, kalbe baskı yaptığını ve hayati tehlike oluşturduğunu tespit ettik" dedi.
-"Bu ilk ve özel bir durum'-
Yemek borusundan kalbe geçen iğneyi ameliyatla çıkardıklarını anlatan Erkut, "Hastamız yoğun bakımda takip edildikten sonra sağlığına kavuştu. Daha önce böyle bir vaka görmedik. Ahmet Beyle ameliyatı gerçekleştirdik. Araştırmamızda, yemek borusundan direkt iğnenin gidip kalbi deldiği herhangi bir vakaya rastlamadık. Bu ilk ve özel bir durum" diye konuştu.
Ameliyatın bir saat kadar sürdüğünü belirten Erkut, şöyle devam etti:
"Tabii kanın birikimi, kalbe baskı yapması hayati tehlike oluşturuyordu. Göğüs kafesini açarak yaptık bu işlemi. Çünkü oradaki dokuları tamir etmek, kanı boşaltmak kolay geldi. Hasta buraya geldiğinde durumu ciddiydi, tansiyonu 5-6 civarındaydı. İğneyi çıkardıktan sonra sağlına kavuştu. İğne normal filmlerde belli değildi, tomografide beyaz bir metal parça olarak gördük."
Muhabir: Ayşe Yıldız
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz