YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zayıflama hapı operasyonu

İzmir'de, Çin'den gelen konteynerde, piyasa değeri 8 milyon lira olan, sağlığa zararlı olduğu belirlenen zayıflama hapları ele geçirildi.

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün'den alınan bilgiye göre, İzmir Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Çin'den ithalatı yasak olan bazı ilaçların getirileceği bilgisi üzerine takip başlattı.

Ekipler, gemiden indirilen ve gümrük beyannamelerinde ''gıda katkı maddesi'' olarak gösterilen malzemenin bulunduğu konteynerde arama yaptı. Konteynerdeki kolilerde, çeşitli markalarda 6 milyon 31 bin 680 adet zayıflama hapı ele geçirildi.

Piyasa değerinin 8 milyon lira olduğu bildirilen hapların, üretici firmasının belli olmaması, taşıma ve saklama koşullarının belirlenememesi, içerdiği maddeler ve yurda kaçak getirilmesinden dolayı sağlık açısından sakıncalı olarak değerlendirildiği öğrenildi.

İlaç ithal etme izni ve yetkisi bulunmadığı halde ithalat yapan firma yetkilisi gözaltına alındı. Firma yetkilisinin, ifadesinde, zayıflama hapı ithal etmediğini, kendisine yanlış malzeme gönderildiğini söylediği öğrenildi.

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, İzmir Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğünün, insan sağlığını hiçe sayarak kolay para kazanma hedefiyle hareket eden ve Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyen bu tür olay ve kişilere yönelik çalışmalarının aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Bütün, duyarlı vatandaşlardan gelecek ihbarları değerlendirmek için Alo 136 ve 02324451259 numaralı telefon hatlarında ekiplerin 24 saat görev yaptığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler