YEMEK

Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Sağlığımız için son derece faydalı olan zeytinyağını alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Saklama koşulları, şişesi ve rengi bunlardan sadece birkaçı... İşte kaliteli zeytinyağı seçmenin püf noktaları!

Zeytinyağı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Zeytinyağı seçme konusunda damak zevki kadar teknik bilgi de bir o kadar önemli. Kişinin zevkine göre (sert, kekremsi, koyu, parlak ya da daha sademsi bir tat) değişkenlik gösteren seçimler, kimi zaman kaliteli zeytinyağı konusunda yanıltıcı olabiliyor.

Satın alacağınız üründe dikkat etmeniz gerekenler:

. Doğal yöntemlerle elde edilmiş zeytinyağlarını tercih edin. Bazı market, aktar ya da vb. yerlerde elbette ki size doğal yöntemlerle elde edildiğini söyleyeceklerdir, ancak durum bahsedildiği gibi olmuyor ne yazık ki.

. Alacağınız ürünün sadece rengine bakıp karar vermeyin, çünkü gıda boyası eklenmiş yağlar sizi ciddi bir şekilde yanıltabilir.


. Zeytinyağını seçerken bir diğer önemli nokta da aroması. Yağı kokladığınız an, zeytin kokusunu almalısınız, gerçek bir soğuk sıkma ise çim kokusu da burnunuza gelecektir.

. Taze zeytinyağını tüketmek istiyorsanız, her sezon için yeni bir yağ almalısınız. Saklama koşulları da bu noktada önemli. Yağı ışık almayacak bir yerde bekletmeye özen gösterin. Koyu cam şişede saklamanız tazeliğini koruması açısından son derece önemli.

Zeytinyağının Faydaları İçin Tıklayın


. Kaliteli bir zeytinyağını yuttuğunuzda, boğazınızı yakması gerek. Bu yakıcılık hissi, zeytinyağını tam anlamıyla değerli kılar.

Zeytinyağlı Kabak Sarma Tarifi İçin Tıklayın

. Saf zeytinyağı buzdolabına girdiğinde donar. Ancak, yağınızı güneş almayan serin ve kuru bir alanda muhafaza etmeniz yeterlidir.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Tıklayın


. Zeytinyağının yemeklerde kullanımı, bölgelerine göre farklılık gösterir. Örneğin, sızma zeytinyağı çiğ olarak olarak tüketilmeli. Meze, salata, börek ve tatlı çeşitlerinde Kuzey Ege bölgesine ait sızma zeytinyağını tercih edebilirsiniz.

Hafif yemeklerde ise Güney Ege, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin zeytinyağı kullanılmalı. Bu tarz doğru seçimlerle mutfağınızda harikalar yaratabilirsiniz.

Sezar Salata Tarifi İçin Tıklayın

En Çok Aranan Haberler