YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zeytinyağı Üretim Çalıştayı Akhisar’da Yapıldı

“Zeytinyağı Üretim Yöntemleri, Üretimde ve Rekabette Sürdürülebilirliğin Güçlendirilmesi” projesinin ikinci çalıştayı Akhisar’da gerçekleştirildi.Zafer Kalkınma ajansı...

Zeytinyağı Üretim Çalıştayı Akhisar’da Yapıldı

“Zeytinyağı Üretim Yöntemleri, Üretimde ve Rekabette Sürdürülebilirliğin Güçlendirilmesi” projesinin ikinci çalıştayı Akhisar’da gerçekleştirildi.

Zafer Kalkınma ajansı tarafından finanse edilen, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Danışmanı ve Proje Koordinatörü E. Güvenç Özer, başkanlığında “Zeytinyağı Üretiminde Sürdürülebilirliğin ve Rekabetçiliğin Güçlendirilmesi” projesinin ikinci çalıştayı Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Emin Demirci, Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fettah Gürmen, meclis üyeleri, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özden, yönetim kurulu üyeleri, CBÜ Akhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Hakan Çoban, zeytin ve zeytinyağı üreticileri, MTSO Başkan Danışmanı aynı zamanda Proje Koordinatörü Güvenç Özer ve ekibi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy yaptı. Ulusoy, “Zeytin ve zeytinyağı artık Akhisar ekonomisinin lokomotif sektörü olmuştur. Özellikle üretim bazında Türkiye’nin nabzı Akhisar da atmaktadır. Her ne kadar Akhisar da üretilen zeytinin yüzde 80’i sofralık olsa da yüzde 20 oranındaki yağlık zeytin tonajı dahi, zeytinyağında öne çıkmış birçok yöremizden de fazladır. Bu nedenle bu proje Akhisar’ımız için önemlidir. Akhisar nasıl zeytinde marka olmayı başarmışsa zeytinyağında da marka olacaktır. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak odamıza kayıtlı 262 işletme ve 35 zeytinyağı fabrikasının ilçemize sağladığı katma değerin ve istihdamın farkındayız. Bu nedenle de bu sektörün gelişmesi için özellikle 2005 yılından beri yoğun bir çalışma içersindeyiz. Bir sektörün gelişmesi için tanıtımın, pazarlamanın, korunmanın ve kendini yenilemenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Coğrafi işaretler ile ürünlerimizi koruma altına alıyoruz. Zeytinde coğrafi işaretlerimizi Ekim ayında alıyoruz. Zeytinyağında da coğrafi işaret için çalışmalarımız devam ediyor. Coğrafi işaretlerimizi aldığımızda zeytin ve zeytinyağımızı koruma altına almış olacağız. Pazarlama konusunda da ATSO olarak; zeytine kilogram başına 10 kuruş da olsa prim verilmesini, zeytinyağındaki prim bedelinin yükseltilmesini talep ediyoruz ve bunu her platformda sözlü ve yazılı olarak dile getiriyoruz. Zeytine prim verilmesi zeytinyağında da primin 50 kuruştan 1 TL’ye çıkması halinde zeytin zeytinyağcımızın uluslar arası piyasalardaki payı ve rekabet gücü artarken, iç piyasada da kayıt dışılığın önüne geçilecektir” dedi.

30 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde borsa olarak İspanya gezisinde yapılan çalışmalar ile katılımcılara sunum yapan Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Emin Demirci, “İlk İspanya seyahati 1982 yılında gerçekleştirdim. Yabancı ülkelerde zeytin konusunda iyi ve güzel çalışmalar var, bizlerde hem Akhisar’da hem de Ülke çapında bir değişim yapmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda katılımcılara sunum yapan Polat Makine A.Ş. sorumlusu Yunus Pehlivan 2 fazlı ve 3 fazlı geliştirilmiş zeytinyağı makineleri arasındaki farklılıkları anlattı.

Proje kapsamında düzenlenen ikinci çalıştay, katılımcıların soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler