HABER

Zigana "T" yılın silahı seçildi

DİYARBAKIR (İHA) - Zigana "T" adlı Türk silahının uluslararası düzeyde yılın tabancası seçilmesiyle birlikte başta Amerikan narkotik polisi olmak üzere dünyadaki birçok ülkenin ordu ve polis teşkilatı, Türkiye'de üretilen silahları tercih etmeye başladı.

Dünyanın birçok ülkesine silah ihracatı yaptıklarını söyleyen Trabzon Silah Sanayi (TİSAŞ) Satış Müdürü Ahmet Ali Yalçın, "İşlenen suçların 7'de 6'sı ruhsatsız silahlarla gerçekleşiyor. Ruhsat işlemlerin zor olması nedeniyle vatandaşlar, ruhsatsız tabancaya yöneliyor, bu da suç oranını artmasına neden oluyor" dedi.

Silah sektörünün hızla geliştiği Türkiye'de, 5 ayrı fabrikada yılda üretilen 200 bin tabancanın birçoğunun halen iç piyasada tüketildiğini ifade eden TİSAŞ Satış Müdürü Yalçın, Türkiye'nin son yıllarda silah ihraç eden ülke konuma geldiğini söyledi. Trabzon Silah Sanayii'nde imal edilen "Zigana T" adlı silahın, Amerika'da yapılan testler sonucunda yılın tabancası seçildiğini belirten Yalçın, "1990 yılında Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle kurulan silah fabrikasında dünyaya silah üretiyoruz.

Dünyanın birçok ülkesine bugüne kadar binlerce silah ihraç ettik. Bağlantılarımız hala sürüyor. Amerika başta olmak üzere, Güney Afrika, Dominik Cumhuriyeti, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs gibi ülkelerin emniyet ve ordu kademelerinde başarıyla kullanılıyor. Birçok silahımız Türk ordusu tarafından da yıllardır tercih ediliyor. Özellikle son yıllarda üretmiş olduğumuz "Zigan T" adlı silaha talep oldukça yüksek. Amerika'da yüzlerce silahın katıldığı testler sonucunda en yüksek puanı alarak yılın silahı seçildikten sonra bu tabancamıza ABD narkotik polisi tarafından talep geldi. İlk etapta 10 bin adet silah yolladık. Türkiye'de ürettiğimiz silahlar, hala Amerikan polisi tarafından kullanılmaktadır. Dünyadaki en uzun namlulu silahlardan bir tanesi olan "Zigana T" adlı silahımız, 100 metrelik tesirli menziliyle çok etkili bir silah olup, çalışma sistemi olarak da çok basit. Diğer silahlara nazaran tutukluk yapma oranı asgari düzeydedir" dedi.

Vatandaşların ruhsatlı silahlara teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren TİSAŞ Satış Müdürü Ahmet Ali Yalçın, "Türkiye'de silahla işlenen suç oranının 7'de 1'i ruhsatlı silahlarla gerçekleşirken, bu oran ruhsatsız silahlarda 7'de 6 olarak gerçekleşmektedir. Görüştüğümüz silah almak isteyen birçok vatandaş, ruhsat alamamaktan şikayetçi. Bu da ruhsatsız silahların ön plana çıkmasına neden oluyor. Zaten istatistiki bilgiler de bunu doğruluyor. Ruhsatlı silahların ruhsat alım işlemleri ve satışı zorlaştırıldığı taktirde halk, ihtiyaca binaen ruhsatsız silahlara yönelecektir. Bu da hiçbir zaman suç işleme oranını engelleyemeyecektir. Ruhsatlı silahların teşvik edilmesi ve ruhsatsız silahın önlenmesi için hükümetin birtakım tedbirler getirmesi daha akıllıca olacaktır" şeklinde konuştu.

En Çok Aranan Haberler