Antalya Ticaret Borsası (ATB) Gençlik Grubu organizasyonunda, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu öğrencilerine coğrafi işaret anlattı.
ATB toplantı salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak, yöresel ürünler ve coğrafi işaret uzmanı Dr. Rana Demirer katıldı. Demirer, Tarım Topluluğu öğrencilerine yöresel ürünler ve coğrafi işaretin önemini anlattı. 25 öğrencinin katıldığı toplantıda Demirer, coğrafi işaret alındığında yerli üreticinin emeğinin, ürünün kalite ve standardının korunduğunu, aynı zamanda ciddi bir ekonomik girdi sağlandığını söyledi.
Yöresel ürünlerin korunmasında ziraat mühendislerine büyük görevler düştüğünü vurgulayan Demirer, ziraat mühendislerinin üreticiyi coğrafi işaret alımı için yönlendirilmesinde büyük rol üstleneceğini ifade etti. Demirer, Avrupa ülkelerinde yaygın olan coğrafi işaret alımının Türkiye'de yeni keşfedildiğini belirterek, 2 bin 500'ün üzerinde coğrafi işaret alabilecek yöresel ürün varken bunun sadece 152'sinin tescillendiğini bildirdi.
Demirer, ATB'nin 20-24 Haziran'da düzenleyeceği Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nın yöresel ürünlerin korunmasında büyük önem taşıdığını vurguladı. Rana Demirer, fuarda coğrafi işaretin korunabilmesi için etkin çalışan Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Örgütü adlı sivil toplum örgütü ile seminer gerçekleştirileceğini açıkladı.
Demirer, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz