YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zirvedeki kamp heyecanı başladı

Dünyada ulaşım, iklim ve konaklama bakımından futbol takımları için en uygun koşulları barındıran yüksek irtifa kamplarından Erzurum'un Palandöken Dağı'ndaki 2800 rakımlı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde futbol takımlarının yeni sezon hazırlıkları başladı - Süper Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların da yer aldığı 60'tan fazla profesyonel takıma, 2'si UEFA standartlarında, 7'si ışıklandırılmış 11 saha ile hizmet veren merkezde, ilk antrenmanı Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Giresunspor gerçekleştirdi - Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Muzaffer Şahin: - "Türkiye'nin en beğenilen ve tercih edilen kamp merkeziyiz. Geçtiğimiz yıl 8'i Süper Lig olmak üzere 60'ı profesyonel 100'e yakın takımı ağırlamıştık, bu yıl o rakamı aşacağımızı tahmin ediyorum. Bugün itibarıyla kamplar başladı, kazadan uzak güzel bir sezon geçmesini diliyorum"

FAHRETTİN GÖK - Erzurum'daki Palandöken Dağı'nda 5 yıl önce kurulan ve dünyada iklim, ulaşım, konaklama açısından en elverişli alanlardan birinde bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde futbol takımlarının kamp heyecanı başladı.

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erzurum'un Palandöken Dağı eteklerindeki 2800 rakımda 5 yıl önce kurulan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, sezon öncesi futbol takımlarının tercih ettiği önemli kamp merkezlerinden oldu.

İklim koşullarının elverişliliği, havalimanı, kent merkezi ve oteller bölgesine de yakın mesafede bulunan merkez, geçen yıl Alanyaspor, Antalyaspor, Kayserispor, Göztepe ve Çaykur Rizespor'un da aralarında bulunduğu 60 civarında profesyonel takıma kamp imkanı sağladı.

Dünyada şehir merkezinde yer alan yüksek irtifa kamp alanlarından olan bu merkez, yeni sezon öncesi Süper Lig'den Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Antalyaspor'un yanı sıra Spor Toto 1. ve 2. Lig ile TFF 3. Lig'den takımları ağırlayacak.

Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yüksek rakımının futbolcular üzerindeki olumlu etkilerini de dikkate alan takımlara 2'si UEFA standartlarında olmak üzere 7'si ışıklandırılmış 11 sahada sabah akşam olmak üzere çift antrenman imkanı sunacak.

Bu yıl da yaklaşık 1,5 ay süreyle sezon öncesi Palandöken'de kamp yapacak 60'tan fazla profesyonel takıma ev sahipliği yapacak merkezdeki tesislerde ilk kampa giren takım Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Giresunspor oldu.

Giresunspor'un ilk antrenmanını gerçekleştirdiği merkezde sezon öncesi kamp yapacak diğer takımlar da pazartesi gününden itibaren aralıklarla Erzurum'a gelerek kampa girecek.

- Mustafa Denizli yeni takımıyla bir hafta gecikmeli gelecek

İran Pers Körfez Pro Ligi ekiplerinden Traktör'de teknik direktör olarak göreve başlayan deneyimli teknik adam Mustafa Denizli de yeni takımıyla ilk kampı bir hafta gecikmeli yapacak.

Denizli'nin takımının daha önce 8 Temmuz olarak açıklanan Erzurum'daki kamp tarihinin 15 Temmuz'a alındığı belirtildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Muzaffer Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol takımlarına yıllardır hizmet sunan yüksek irtifa kamp merkezinde kalite standartlarının sürekli olarak yükseltildiğini belirtti.

- "Türkiye'nin en beğenilen ve tercih edilen kamp merkeziyiz"

Tesiste 11 takımın aynı anda antrenman yapma imkanının bulunduğunu dile getiren Şahin, "Türkiye'nin en beğenilen ve tercih edilen kamp merkeziyiz. Geçtiğimiz yıl 8'i Süper Lig olmak üzere 60'ı profesyonel 100'e yakın takımı ağırlamıştık, bu yıl o rakamı aşacağımızı tahmin ediyorum. Bugün itibarıyla kamplar başladı, kazadan uzak güzel bir sezon geçmesini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, merkezde gece maçları yapılabilecek sahaların da olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Gelen takımlar, rakımı, havası ve ulaşım imkanları dolayısıyla burayı çok beğeniyor. İran'ın önde gelen ve Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Traktör takımını burada misafir edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda Gürcistan, İran ve Azerbaycan'dan çok sayıda takım ağırladık. Onun dışında maçlar için kente gelen Süper Lig takımları ikişer günlük kamplarını yaptılar."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler