YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak Belediyesi’nde “kentsel Dönüşüm” Semineri

Zonguldak Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm semineri verildi.Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Hakan...

Zonguldak Belediyesi’nde “kentsel Dönüşüm” Semineri

Zonguldak Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm semineri verildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Hakan Akçın tarafından “Kentsel Dönüşüm” konusu üzerine eğitim semineri verildi. Zonguldak Belediyesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliğince, belediye eğitim salonunda gerçekleştirilen seminer programına, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.

2 oturumda gerçekleştirilen programda, “Türkiye’nin Doğal Afet Gerçeği”, “6306 sayılı afet riski altındaki dönüştürülmesi hakkındaki kanun ve yönetmelik”, “rezerv yapı alanı”, “riskli alan için istenen belgeler”, “12 adımda kentsel dönüşüm süreci”, “idarelerce riskli yapı tespitine yönelik yapılacak iş ve işlemler”, “riskli yapı tespitine itiraz”, “yasa ve yönetmeliğe ilişkin çeşitli sorular ve yanıtları”, “ikincil mevzuat açısından kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşümde kredi kullanımı” konuları üzerine sunumlar yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan BEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Hakan Akçın şunları söyledi:

“Bugünkü programımız, belediyeler yani idareler açısından yeni uygulamaya geçmiş olan 6306 sayılı afet riski taşıyan alanlarda kentsel dönüşüm kanunu ve uygulama yönetmeliğinin maddelerinin irdelenmesi. Program, idare açısından bu yasa ve yönetmeliklerin ne anlama geldiği sorumlulukları ve her risk taşıyan alan üzerinde bu yasanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin bilgilerin verilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda yasa ve ilgili mevzuatın madde madde değerlendirilerek özellikle Zonguldak Belediyesi açsından ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştık. Bu amaçla yarım günlük bir eğitim programı, üniversitemiz ve Belediye arasında işbirliği kapsamında kurulmuş oldu. Umarım yararlı bir süreç ortaya çıkarır. Çok yeni bir hukuksal mevzuat. Türkiye’nin tamamını kapsayan geniş ölçekli bir yaklaşımı ortaya koyuyor. Türkiye’nin neredeyse yüzde 92’si afet riski taşıdığı için, ülkemizin tamamı için bu yasanın az ya da çok uygulanacağı ortaya çıkmış durumda. Sadece afet riski olarak olayı değerlendirmemek lazım. Eskiyen, kullanım amacını yitirmiş sağlıksız yapılarda risk taşıdığı için kentlerde yaşanabilirlik açısından olumsuzluklar ortaya koyulduğu için bu bölgelerde kanun kapsamında değerlendiriliyor. Dolayısıyla ister afet riski taşıyan alanlar olsun isterse de, yaşanabilir mekânların ortaya çıkartılması açısından bu yasa önemli bir gelişme süreci başlatmış durumda. Hemen hemen her yerel yönetim bu kapsamda çalışmalarını ortaya koyacak, buna bütçe ayıracak, vatandaşları bilgilendirecek ve bu süreç içerisinde nasıl bir yol izleneceği konusundaki yol haritasını ortaya çıkartacak. Kentler modern, yaşanabilir bir mekâna dönüşmüş olacak.”

Kentsel Dönüşüm konulu eğitim semineri programı soru cevap şeklinde tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler