YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine "SPY cihazı" bağışı

Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfınca, üniversiteye cerrahi tedavilerin muhtemel komplikasyonlarını azaltan ve ameliyat kalitesini artıran SPY Floresans görüntüleme cihazı bağışlandı - Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan: - "Bu cihaz belirli çalışmalara çok büyük ışık tutacak. Bu cihazı, karanlıkta dolaşan bir cerrahın eline verilmiş bir fener olarak düşünebilirsiniz. Bu fenerle önünü daha keskin görecek, daha garanti bir sonuç için uğraşacak"

Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne (BEÜ), SPY Floresans görüntüleme cihazı bağışında bulundu.

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Doç. Dr. Şebnem Kargı Konferans Salonu'nda, cerrahi tedavilerin muhtemel komplikasyonlarını azaltan ve ameliyat kalitesini artıran cihazın bağışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türker Özkan, bu cihazları verirken belli kriterlerinin olduğunu aktararak, üniversitenin öğretim görevlisi Prof. Dr. Eksal Kargı ile ekibinin, plastik ve rekonstrüktif cerrahi çıtasının en üstünde olan gruplardan biri olduğunu, bu sayede bağışa değer bulunduklarını söyledi.

Cihazın BEÜ'de olmasının önemine dikkat çeken Özkan, şöyle devam etti:

"Zaman içerisinde görecesiniz ki, bu cihaz belirli çalışmalara çok büyük ışık tutacak. Bu cihazı karanlıkta dolaşan bir cerrahın eline verilmiş bir fener olarak düşünebilirsiniz. Bu fenerle önünü daha keskin görecek, daha garanti bir sonuç için uğraşacak. Allah vermesin, bu maden çöküntülerinde biliyorsunuz toprak altında kalındığı zaman dokular eziliyor. Buna ezikler, 'crush yaralanmalar' diyoruz ve hasarı belirlemenizin imkanı yok. Hiçbir yöntemle hasarın derecesini belirleyemezsiniz. Hasarın derecesini belirlemediğiniz zaman da müdahalenizin planlamasını yapamazsınız. Bu cihaz, sizi yayan yürüyeceğiniz bir yoldan uçakla seyahate götürüyor."

- "Bu cihaz bizim için çok önemli"

BEÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eksal Kargı da, böyle bir cihazın üniversitelerinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu cihaz bizim için çok önemli." dedi.

Cihazın, mikro cerrahi ameliyatlarının yanı sıra tümör ve doku kanlanmasında önemli sonuçlar elde edilmesini sağladığını aktaran Kargı, şöyle konuştu:

"SPY cihazı, cerrahi tedavilerin olası komplikasyonlarını azaltmakta, ameliyatın kalitesini artırmaktadır. Özellikle büyük yaralanmalar sonrasında gerçekleşen mikro cerrahi ameliyatlarında SPY cihazı önemli başarı elde ediyor. Ağır yaralanmalarda sağlam ve ölü dokuyu belirlemek 1-2 haftalık bir süre alıyordu. Bu cihaz sayesinde süre ortadan kalkıyor ve anında tespit ediliyor. Hasta ameliyattan çıkmadan olası bir problem fark ediliyor, anında müdahale etme şansı oluyor."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı ise cihazın üniversite ve hastalar için çok önemli olduğuna işaret ederek, böyle önemli bir cihazın üniversiteye kazandırılmasıyla başarılarının daha da artacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından cihazın Türkiye distribütörü Volkan Uyanık, teknik tanıtım gerçekleştirdi.

Tören, bağış protokolünün imzalanması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler